ΥΛΙΚΑ

Υλικά για το κέικ βανίλιας

Υλικά για το γλάσο σοκολάτας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το μείγμα για κέικ βανίλιας, το νερό και το σπορέλαιο (ή μαργαρίνη/βούτυρο) και χτυπάμε στην 1η ταχύτητα για 2 λεπτά

Αδειάζουμε τον χυλό σε μια βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε κομμάτια, προσθέτουμε και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο, λείο γλάσο

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το γλάσο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου

Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ, φροντίζοντας να καλύψει όλη την επιφάνειά του