Pizza με προσούτο και ρόκα
10 λεπτά
10 λεπτά
4
ΥΛΙΚΑ
Διαλύουμε τον φάκελο της μαγιάς (που βρίσκεται στη συσκευασία) σε ένα μπολ με το νερό. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το μείγμα και το περιεχόμενο του άλλου μπολ. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα τοιχώματα.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη, σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη και πλάθουμε σε μπάλες τα 2 ζυμάρια.
Βάζουμε τα ζυμάρια σε ένα ταψί, αλειμμένο με ελαιόλαδο, τα σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για περίπου 1 ώρα.
Ανοίγουμε τα ζυμάρια με τα χέρια μας ή τη βοήθεια πλάστη, απλώνουμε τη ντομάτα και τη μισή μοτσαρέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για 4-5 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε το προσούτο και την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήνουμε για ακόμα 3-4 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε τη ρόκα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.