Κέικ βανίλιας καρύδας με γλάσο λεμονιού
10 λεπτά
50 λεπτά
8
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ
Για το γλάσο
Για το κέικ
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και την αφήνουμε την άκρη. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180ᵒC αέρα.
Ετοιμάζουμε τo κέικ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τελευταίο προσθέτουμε το τρίμμα καρύδας και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το χυλό στη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε το κέικ στην άκρη για 15 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε σχάρα.
Για το γλάσο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε το κέικ.
Πασπαλίζουμε με τρίμμα ή flakes καρύδας.
Tip
Το κέικ θα πρέπει να έχει κρυώσει τελείως προτού περιχύσουμε το γλάσο. Σε διαφορετική περίπτωση το γλάσο δε θα σταθεροποιηθεί.