Αλμυρά pancakes με τσένταρ & μπέικον
10 λεπτά
15 λεπτά
8
ΥΛΙΚΑ
Ετοιμάζουμε τα pancakes σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφήνουμε το χυλό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε τις φέτες μπέικον που θέλουμε να ψήσουμε. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσουμε τις φέτες του μπέικον. Τοποθετούμε το τηγάνι στη κουζίνα και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μετά από λίγο αναποδογυρίζουμε τις φέτες να πάρουν χρώμα. Μόλις είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Αφού κρυώσει το ψιλοκόβουμε.
Προσθέτουμε το τυρί, το μαγειρεμένο μπέικον και το σχοινόπρασο στο κουρκούτι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε μια κουτάλα από τον χυλό. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια και γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλο τον χυλό.
Σερβίρουμε με sour cream, τριμμένο τυρί και σχοινόπρασο.
Tips: Αν δεν έχουμε Sour cream μπορούμε να ανακατέψουμε 150 γρ. πλήρη κρέμα γάλακτος με το χυμό ενός λεμονιού. Το μείγμα πήζει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα.