ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ

Για το γλάσο

Για το γαρνίρισμα

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για το κέικ

Ρίξε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτύπησέ τα στην 2η ταχύτητα για 5’. Πρόσθεσε το ξύσμα λεμονιού και ανακάτεψε για λίγο ακόμα.

Σε ένα μπολ βάλε 20 γρ. αλεύρι και τα blueberries. Aνακάτεψε απαλά να καλυφθούν με το αλεύρι. Ρίξε τα blueberries μέσα στο χυλό και με μια σπάτουλα ανακάτεψε με αναδιπλούμενες κινήσεις.

Ρίξε τον χυλό σε μία μακρόστενη φόρμα αλειμμένη με φυτική μαργαρίνη ή λάδι. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 175°C, για 45’ περίπου.

Εναλλακτικά για muffins: Ρίξε τον χυλό σε 17 φόρμες για muffins, μέχρι τα 2/3 της φόρμας. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 190°C, για 17 λεπτά περίπου

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.

Για το γλάσο

Σε ένα μπολ βάλε τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακάτεψε καλά με ένα κουτάλι. Το γλάσο θα πρέπει να είναι αρκετά πηχτό.

Απλώστε το γλάσο κουταλιά-κουταλιά πάνω από το κέικ αφού αυτό έχει κρυώσει εντελώς και άφησέ το 30 λεπτά να πήξει.

Για το γαρνίρισμα

Προσθέτουμε φρέσκα blueberries και φρέσκα φύλλα μέντας.

Tips:

Μην παραλήψεις να αλευρώσεις τα blueberries. Διαφορετικά αυτά θα «απλώσουν» κατά το ψήσιμο και το κέικ μας θα γίνει μώβ.

Αν το γλάσο το βρίσκεις πολύ πηχτό για να απλωθεί, μπορείς να προσθέσεις ελάχιστο επιπλέον χυμό λεμονιού ή νεράκι.