ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ετοιμάζουμε τη ζύμη για πίτσα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Ξεκινάμε τη σάλτσα με το ελαιόλαδο σοτάροντας το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, εάν θέλουμε προσθέτουμε και ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδο για άρωμα κ την αφαιρούμε πριν βάλουμε τη σάλτσα.

Προσθέτουμε το πελτέ και το χυμό ντομάτας. Βάζουμε το αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Την βράζουμε για 15’ και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Ανοίγουμε το φύλλο πίτσας σε ένα μακρόστενο σχήμα με τη βοήθεια ενός πλαστή σε αλευρωμένο πάγκο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα να πάει παντού. Από επάνω τα φύλλα φρέσκου βασιλικού και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.

Τυλίγουμε ώστε να δημιουργηθεί ένα ρολό. Κόβουμε με μαχαίρι φέτες πάχους 5 εκ. και τις τοποθετούμε σε σκεύος καλυμμένο με λαδόκολλα, τη μια δίπλα στην άλλη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180-200 °C για 20’-25’.

Συνταγή: Missmimifoodie (https://www.instagram.com/p/CPVbw2ulemn/)