ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ετοιμάζουμε τo κέικ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίαs και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 180°C. Αφήνουμε το κέικ στην άκρη να κρυώσει καλά.

Βάζουμε το κέικ στο blender και χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστεί. Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

Στο κάδο του mixer, προσθέτουμε το βούτυρο, τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε 3 – 4 λεπτά.

Προσθέτουμε το κέικ που έχουμε τρίψει και με ένα κουτάλι ή με τα χέρια μας ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε τη ζύμη μας σε ένα μπολ και την αφήνουμε στο ψυγείο για 8 – 10 ώρες να παγώσει καλά.

Βρέχουμε ελαφρά τα χέρια μας και σχηματίζουμε μπαλάκια (μέγεθος καρυδιού) τα οποία τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Λιώνουμε τη κουβερτούρα για την επικάλυψη σε μπεν μαρί. Βουτάμε την άκρη από τα ειδικά ξυλάκια στη λιωμένη κουβερτούρα και τα τοποθετούμε στα cake pops. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσουν.

Βουτάμε τα pop cakes στη λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με τρούφα.

Tip: Πριν τρυπήσουμε τις μπαλίτσες, καλό θα είναι να βουτήξουμε τα ξυλάκια στη λιωμένη σοκολάτα και μετά να τις τρυπήσουμε. Έτσι, το ξυλάκι θα σταθεροποιηθεί και δεν θα ξεκολλάει.