ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ

Για την κρέμα τυριού

Για το γλάσο

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για την κρέμα τυριού

Σε ένα μεσαίο μπολ με το mixer, χτυπάμε το τυρί κρέμα για 1 λεπτό σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει εντελώς λείο και κρεμώδες. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Για το κέικ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C αέρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μία φόρμα για κέικ.

Στη 1η ταχύτητα του μίξερ αναμιγνύουμε το μείγμα Easy Bake Κέικ Βανίλιας, το σπορέλαιο και το νερό για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το μηλόξυδο και το εκχύλισμα βανίλιας.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα μπαχαρικά και τα προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ζαχαροπλαστικής (μαρίζ) ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας.

Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα, τις σταφίδες, τα καρύδια και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα με αναδιπλούμενες κινήσεις. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα μείγματος στη φόρμα.

Με προσοχή, τοποθετούμε τη κρέμα τυριού και με ένα κουτάλι ή σπάτουλα την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα κέικ.

Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.

Αφήνουμε το κέικ να σταθεί για 15 λεπτά μέσα στη φόρμα και αφού ξεφορμάρουμε το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε σχάρα.

Για το γλάσο

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα υλικά για το γλάσο μαζί και το περιχύνουμε πάνω στο κέικ πριν το σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια.

Tips: Ιδανικά, ετοιμάζουμε το κέικ 1 ημέρα νωρίτερα. Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο, καλυμμένο με μεμβράνη, μέχρι να το σερβίρουμε. Το κέικ μπορεί να καταψυχθεί έως και 2 μήνες. Το βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ να ξεπαγώσει στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρουμε.