Mini pancakes με σοκολάτα και φρούτα
5 λεπτά
10 λεπτά
4
ΥΛΙΚΑ
Ετοιμάζουμε τα pancakes σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίαs και αφήνουμε το χυλό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Μεταφέρουμε το υγρό μείγμα σε ένα πλαστικό δοχείο-μπουκάλι με φαρδύ στόμιο (να χωράνε να περνάνε οι σταγόνες σοκολάτας), διαφορετικά χρησιμοποιούμε ένα μικρό κουτάλι.
Βάζουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και όταν ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε πολύ μικρή ποσότητα από το μείγμα μας (μέγεθος νομίσματος).
Τηγανίζουμε όσα pancakes χωράνε στο τηγάνι μας μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Με μία μικρή σπάτουλα τα αναποδογυρίζουμε ώστε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
Μεταφέρουμε σε πιάτο όπου έχουμε τοποθετήσει απορροφητικό χαρτί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός.
Γαρνίρουμε με τα φρούτα και σιρόπι σφενδάμου ή μέλι.
Tip: Μία φορά είναι αρκετή να αναποδογυρίσουμε τα pancakes. Tα γυρνάμε όταν εμφανιστούν μικρές τρυπούλες στην επιφάνειά τους και φουσκώσουν.