Mini πιτσάκια
20 λεπτά
15 λεπτά
25
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
Για την 1η γέμιση
Για την 2η γέμιση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για πίτσα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας. Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε μικρότερα μέρη και ανοίγουμε κάθε ένα από αυτά με τον πλάστη ώστε να έχουμε πάχος 1 εκ.
Με ένα κουπ πατ διαμέτρου 10 εκ. κόβουμε κύκλους. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας και από πάνω βάζουμε το τυρί που θέλουμε. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα υλικά κάνοντας τους δικούς μας γευστικούς συνδυασμούς.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C αέρα για περίπου 15- 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη μας και να λιώσει το τυρί.
Tips: 1. Για μια πιο τραγανή βάση μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ψιλό σιμιγδάλι ή καλαμποκάλευρο στο ταψί μας προτού τοποθετήσουμε τα πιτσάκια. 2. Αν δεν έχουμε κουπ πατ/τσέρκι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ποτήρι αντίστοιχης διαμέτρου